субота, 20. септембар 2014.

Magnet za žene (Jason Statham).

http://cdn.ljepotica.si/wp-content/uploads/2014/07/ljepotica.si_20.png

Za sve osobe ljepšeg spola mali podsjetnik ko je Džejson Stejtam (Jason Statham).
Mnoge žene smatraju ga jednim od najboljih frajera Holivuda trenutno. Pojedini filmski kritičari ga nazivaju i “posljednjim akcionim herojem”, odnosno posljednjim junakom akcionih filmova.
Britanac Džejson Stejtam, koga znamo iz serijala “Transporter”, potom filmova “Dvije čađave dvocjevke”, “Sneč”, “Adrenalin”, “Kolateral”, “Posao u Italiji”, “Smrtonosna trka”… pre nekoliko dana je  proslavio  47. rođendan, ali to se ne odražava na njegov izgled.
Štaviše!
Ono što možda ne znate o njemu, drage dame, jeste da je čak 12 godina bio član britanske reprezentacije u skokovima u vodu, a na Svjetskom prvenstvu 1992. godine zauzeo je 12. mjesto.
Htjeli smo da vam pokažemo snimak iz 1990. godine kada se za Englesku takmičio na Igrama Komonvelta. Tada je imao 23 godine. Ali, nažalost, u međuvremenu je taj video skinut sa kanala YouTube.
Umjesto toga, evo drugog: Izvor http://ljepotica.si/

 

 

понедељак, 08. септембар 2014.

Zašto nije dobro vežbati uveče?

Statistika kaže da ljudi koji vežbaju ujutru pre doručka čine najveći procenat onih sa idealnom telesnom težinom. Treba iskoristiti jutro, prirodno najaktivniji period za oslobađanje masti. 


 

Da biste skinuli koji kilogram, vaše masne ćelije moraju da se oslobode triglicerida koje skladište u svojim rezervoarima. Trigliceridi su preveliki molekuli da bi tek tako "izašli" u krv. Moraju se razbiti u manje delove. Tu na scenu stupa enzim lipaza koji je razbijač ovih velikih molekula. Problem je što on ne može da radi svoj posao sve dok je tu insulin koji ostaje u krvi dva do tri sata posle obroka (luči se kada unosimo hranu, pa makar to bio i čaj sa šećerom).
Razbijača lipazu aktiviraju adrenalin i noradrenalin koji se najviše otpuštaju kada vežbate i u stanjima stresa (toplota, hladnoća, fizička agresija, mentalni stres...). Tek kada su oni prisutni, moguće je da lipaza razbije velike molekule triglicerida, otvori vrata ćelije i u krv dopremi masne kiseline i glicerol kao delove razbijenog molekula. Ovo je zapravo mišićno gorivo. Ili će ga vaši mišići sagoreti fizičkom aktivnošću ili će ostati u krvi kako bi ih preuzelo masno tkivo, transformisalo opet u trigliceride i uskladištilo. Ovog puta u delu koji služi za otpad.

Poenta je vežbati. Ne bilo kada i bilo kako. Vežbajte pametno. Dakle:

- Ne vežbajte posle obroka i to najmanje sledeća dva sata. Potpuno je neefikasno

- Vežbajte od 7-8 ujutru pre doručka. Iskoristite prirodno najaktivniji period za oslobađanje masti (ujutru je nivo kortizola, hormona budnosti, najveći pa je i najviši nivo svih životnih funkcija)

- Pogrešno je ujutru trčati, jer srcu i krvnim sudovima treba najmanje tri sata nakon buđenja da postignu pun kapacitet. Jutarnje vežbe moraju biti umerene

- Možete vežbati pre ručka ili pre večere što je najgori raspored. Ako vežbate posle 20h, veštački održavate aktivnom nadbubrežnu žlezdu koja luči adrenalin i to dovodi do hroničnog sindroma stresa i brojnih poremećaja u telu. Noću telo prirodno skladišti mast, ne oslobađa je bez obzira što ste vi fizički aktivni!

- Naporne vežbe (aerobik, sprint) brzo potroše zalihe ugljenih hidrata i dovode do zamora i dešava se niz metaboličkih pomeranja koja ćelije navode da čuvaju masti. Naše telo ove vežbe prepoznaje kao pretnju. A, pad šećera logično povećava potrebu za hranom, pa ćete jesti

- Za eliminaciju masti vežbajte duže od pola sata u kontinuitetu i to sa najviše 50% kapaciteta kako ne biste potrošili ugljene hidrate iz rezervi

- Brzi hod (5,5-7,5km/h) je pokazao najbolje rezultate u očuvanju zdravlja. Pod rekreacijom se ne podrazumeva ako šetate gradom i razgledate izloge ili šetate psa, jer je to lagana šetnja

- Ženi treba najmanje četiri sata aktivne rekreacije sedmično, a muškarcima tri
*Izvor: http://bizlife.rs

среда, 03. септембар 2014.

Mr. Shut Up And Train

Sign up( http://www.totalfitgroup.com/challenge ) and then ‪#‎Repost‬, Tag a friend, family members and coworkers .... Lets goooooo!! ‪#‎LetsMotivateEachOther‬. all Bloggers, Mag Owners/editors/contributors & Fit Fam, My goal is to help 1 Million+ people lead healthier lives & I need ur help getting the message out! Worlds fastest growing Free 21 Day ‪#‎TotalFit‬ Challenge starts soon! Interview/info requests Hit me Info@mrshutupandtrain.com Time to give back and motivate the world to do better!!ARE YOU READY??? Let's go Fitfamily, the plan is to get 100,000 people signed up for the Free September #TotalFit Fitness Challenge( signup link in bio) ..invite friends and family! The challenge is 100% free we just ask that you help us get the word out and get the World Healthy! Thousands have already signed up today... Thanks to everyone who tagged and shared the vid!! #Repost and share link w/ fam and friends on Facebook, instagram, twitter, pinterest etc... http:/www.totalfitgroup.com/challenge #letsgettheworldhealthy