уторак, 29. децембар 2015.

Жене, живот може бити чудестан: Донесите ове одлуке и придржавајте их се!


Доношење одлука којих ћете се придржавати током календарске године прилично је честа појава. Међутим, постоји и разлог због којег се придржавање ових одлука често не оствари. Ствари попут мршављења, елиминисање навике грицкања ноктију или враћање дугова добри су циљеви.
Ипак, може вам бити тешко да се "унесете" у њих срцем. Ако заиста желите достићи нове висине, размислите да задате циљеве запишете на лист папира са већом, снажнијом намером и више срца унесите у сам процес.
Уместо да запишете како ћете ове године смршати или "досегнути жељену тежину", одлучите да ћете се осећати добро у својој кожи и да ћете волети своје тијело.То ће вам дати унутрашњу снагу која ће вам помоћи да остварите циљеве.
Напишите своју листу жеља, нека вам следећих 15 буду водиља, јер их свака жена треба да донесе и запамтите - када вам је срце компас, више сте фокусирани и имате више ентузијазма!
1. Решите се онога што вам више не треба.
2. Допустите себи да будете оно што јесте!
3. Подигните стандарде.
4. Тражите добро у другима уместо да се фокусирате на лоше.
5. Прихватите лоше тренутке у животу.
6. Погледајте се у огледало и нека вам се свиди оно што видите.
7. Будите благи према себи када учите нешто ново.
8. Нека вас то што нешто не знате не плаши. Учите!
9. Престаните се извињавати онима који то нису заслужили за оно што нисте учинили.
10. Дозволите да вас љубав води!
11. Престаните пожуривати ствари којима је потребно време да се догоде и остваре.
12. Схватите разлику између одустајања и засићења.
13. Отпутујте на то место о којем размишљате. Оно је са разлогом у вашем срцу!
14. Будите захвални за данас.
15. Престаните покушавати стићи тамо где мислите да треба стићи и схватите да сте управо тамо где тренутно и треба бити.


Извор

петак, 25. децембар 2015.

Lake vežbe za ravan stomak: Za dve nedelje salo nestaje!

Sve što vam je potrebno za ove vežbe je zid i dobra volja
U domaćim uslovima možete obavljati jednostavan, ali veoma efikasan kompleks vežbi.
Obavljajući ove vežbe u toku dve nedelje, vi ćete primetiti kako vaš stomak nestaje.
Sve što  vam je potrebno je – zid.
Vežbe su izvode u „statici“, odnosno treba da "zamrznete" u svakoj pozi nekoliko sekundi. Ležeći na leđima, maksimalno uvlačite stomak na udahu i zadržavajte dah na 10-30 sekundi.
Svaku vežbu treba uraditi minimum po deset puta.
Pogodno je za sve uzraste. Bitno je pridržavati se sistema:
Prva vežba:
Lezite na leđa, nogama okrenuti ka zidu. Primaknite se zidu, noge oslonite na zid kao u nekoj vrsti čučnja. Neka vam ruke budu pored tela, čvrsto oslonjene o pod. Zatim polako podižite celo telo dokle god je to moguće, oslanjajte se stopalima o zid. Zadržite se u ovoj pozi 10 do 30 sekundi i uvucite stomak.
Druga vežba:
Ispružite ravno noge i naslonite ih uza zid. Neka vam težina bude u gornjem delu leđa. Donji deo leža poduprite uz pomoć ruku. Neka vam jedna noga bude naslonjena uz zid, a drugom nogom dosegnite svoju glavu. To je jedna vrsta špage u vazduhu.
Treća vežba:
Naslonite noge na zid. Nega vam cela zadnja loža, guza i noge budu naslonjeni na zid. Polako rukama pokušajte da dodirnete vrhove prstiju na stopalima. Vežbu raditi od 10 do 30 sekundi, čas jednom, čas drugom rukom.
Četvrta vežba:
Naslonite noge uz zid i to tako što će vam cela zadnja loža i noge biti priljubljeni uz zid. Zatim, raširite noge koliko god možete i zadržite se u tom položaju od 10 do 30 sekundi.
Izvor: Stil   i 

уторак, 22. децембар 2015.

I Am My Highest Potential - Raise Your Vibration - Frequencies/Sublimina...

 Лујза Хеј: Ово су најопасније речи које ни не примећујемо!

Постоји закон гравитације, електрицитета и остали закони физике. Већину их не разумем. Постоје и духовни закони, као што је закон карме – узрока и последице: што дајете, то вам се враћа. Постоји такође и закон ума. Не знам како функционише, можда слично закону о електрицитету. Не знам како настаје електрицитет, али знам да се, када притиснем прекидач – светло упали. Верујем да мисао, изговорена реч или реченица, излази из нас према закону ума и враћа нам се као искуство.
Тек сада почињемо проучавати однос између менталног и физичког. Почињемо схватати како функционише ум и како су наше мисли креативне. Брзина је наших мисли велика, тако да их је испочетка тешко обликовати. Насупрот томе, наша су уста спора. Па, ако почнемо “уређивати” свој говор тиме што ћемо слушати шта говоримо не допуштајући притом да кажемо негативне ствари, можемо почети обликовати своје мисли.
Постоји огромна моћ изговорене речи, а многи од нас тога нису свесни. Хајдемо посматрати речи као темељ онога што непрестано стварамо у животу. Све време употребљавамо речи, али смо ретко свесни шта брбљамо или како изговарамо речи. Обраћамо мало пажње избору речи. Заправо, многи од нас говоре у негацијама.
Као деца учили смо граматику. Учили смо одабирати речи према граматичким правилима. Граматичка правила стално се мењају, па што није било добро у једном времену, постаје добро у другоме. Што је у прошлости био сленг, сада је општеприхваћено, или обратно. Међутим, граматика не обраћа пажњу на смисао речи и на начин на који оне утичу на наш живот.
У школи ме, међутим, нису учили да ће мој избор речи утицати на искуства у мом животу. Нико ме није учио да су мисли креативне или да могу дословно обликовати мој живот. Нису ме научили да ми се оно што дам обликовано у речима, враћа обликовано у искуству. Сврха златног правила била је да нам покаже темељни закон живота: “Чини другима оно што желиш учинити себи.” Што год дате, врати вам се! Нико ме никада није учио да сам вредна љубави и да завређујем добро. И нису ме научили да је живот овде да ме подржи.
Сећам се да смо се као деца називали ружним и окрутним именима и настојали омаловажити једни друге. Зашто смо то чинили”? Где смо научили такво понашање? Погледајмо шта смо научили. Многима од нас родитељи су често понављали да смо лењи, глупи или будале. Били смо сметња, недовољно добри. Понекад смо чули како кажу: “Да се барем никад нису родили!” Можда смо поклекнули чувши те речи, али сигурно нисмо знали колико ће се дубоко та бол у нама угнездити.
Измените унутрашњи дијалог
Пречесто смо прихватили ране поруке својих родитеља. Чули смо:”Поједи спанаћ”, “Поспреми собу”, “Поспреми кревет”, све да би нас волели. Усвојили смо идеју да смо прихваћени само ако направимо неке ствари, да су љубав и прихватање условљени. Али то је било према туђим мерилима вредности и није имало никакве везе с нашим унутрашњим осећајем властите вредности. Прихватили смо идеју да можемо постојати само ако учинимо нешто да задовољимо друге, иначе немамо дозволу ни постојати.
Ове ране поруке доприносе ономе што називамо унутрашњи дијалог: начину на који разговарамо сами са собом. Врло је важан начин на који разговарамо сами са собом јер је то темељ изговорене речи. Он успоставља мисаону атмосферу у којој делујемо и која привлачи искуства у наш живот. Ако се потцењујемо, такав ће нам бити и живот. Ако се волимо и поштујемо, живот може бити диван и радостан поклон.
Ако нам је живот несрећан или смо незадовољни, најлакше је окривити родитеље или друге и рећи да је то због њих. Уколико то учинимо, заглавили смо се у тим условима, проблемима или незадовољству. Речи окривљавања не доносе нам слободу. Сетите се: постоји моћ наших речи. Наша моћ потиче и од преузимања одговорности за наш живот. Знам да бити одговоран за властити живот звучи застрашујуће, али ми смо стварно одговорни, без обзира на то прихватамо ли то или не. Ако желимо бити одговорни за живот, морамо бити одговорни и за оно што говоримо. Речи и фразе које изговарамо продужетак су наших мисли.
Почните слушати оно што кажете. Ако чујете да употребљавате ограничавајуће или негативне речи, измените их. Ако чујем негативну причу – не идем уоколо препричавајући је. Помислим да је далеко стигла и не мислим више о њој. Но, ако чујем позитивну причу – свима је испричам.
Опасне речи
Када сте у друштву, слушајте шта људи говоре и како то кажу. Можете ли можда повезати оно што говоре с њиховим животним искуствима? Врло велики број људи живи живот у “требала бих”. Моје су уши врло осетљиве на “требала бих”, одмах чујем алармно звоно. Исти ти људи чуде се што им је живот тако тежак или зашто се не могу извући из одређене ситуације. Силно желе контролисати ствари које не могу контролисати. Они окривљују или себе или друге, а потом се питају како то да не живе слободно.
Можемо такође одстранити “морам” из свог речника или мишљења. Када то учинимо ослободићемо се великог дела оптерећења које смо си сами наметнули. Стварамо огроман притисак говорећи: “Морам ићи на посао. Морам ово… Морам оно … Морам …” Хајдемо уместо тога рећи бирам. “Ја бирам ићи на посао јер ми то сада омогућава да платим станарину.” Бирам отвара нове различите могућности у нашем животу. Све што радимо јесте избор, чак и онда када нам се чини да то није тако (уколико нисмо физички уцењени или присиљени).
Многи од нас такође користе “али“. Кажемо нешто, убацимо али и имамо два супротна става. Дајемо сами себи конфликтне поруке. Чујте себе када идући пут употребите али.
“Не заборави” нам је исто тако непотребно. Навикли смо говорити: “Не заборави ово или оно…” И шта се догоди? Заправо се желимо сетити, а заборавимо, па почнемо, дакле, користити сети се уместо не заборави.
Како започињете дан?
Када се ујутро пробудите, проклињете ли чињеницу што морате на посао? Приговарате ли времену? Кукате ли да вас боли глава или можда леђа? Што потом помислите или кажете? Вичете ли на децу да устану? Већина људи говори исто или слично сваког јутра. Како, с овим што сте рекли, започиње ваш дан? Је ли то позитивно, радосно и срећно? Или је то можда осуђивање и проклињање? Ако приговарате, жалите се, незадовољни сте, зар се не припремате за такав дан?
Какве су ваше мисли пре сна? Јесу ли то моћне, исцељујуће мисли или су то сиромашне мисли, бриге? Када кажем сиромашне мисли, не мислим само на недостатак новца, већ и на негативан начин мишљења у вези с било чиме у вашем животу, тј. с било којим делом вашег живота који не тече слободно. Бринете ли се о сутрашњици?
Шта ће бити сутра? Ја обично прочитам нешто позитивно пре сна. Свесна сам да се за време сна одвија процес чишћења, који ме припрема за идући дан. Уочила сам да ми увелико користи кад своје проблеме или бриге предам сновима. Знам да ће ми снови помоћи у свему што се догађа у мом животу. Ја сам једина особа која може мислити у своме уму, једнако као и ви у своме уму. Нико нас не може присилити да мислимо другачије. Ми бирамо своје мисли, а оне су темељ унутрашњег дијалога.. Кад сам доживела како тај процес све боље функционише у мом животу, почела сам живети ближе ономе што подучавам. Стално сам посматрала своје мисли и речи и успут себи опраштала што нисам савршена. Допуштала сам себи да будем ја, и нисам настојала бити некаква супер особа, која може бити прихваћена једино у туђим очима.
Када сам поверовала животу и по први га пут доживела као пријатељско место, орасположила сам се. Мој је хумор постао смешан, а не заједљив. Радила сам на томе да престанем критиковати и осуђивати саму себе и остале људе.
Црне мисли
Уједно сам престала препричавати приче о несрећама. Врло смо брзи у ширењу лоших вести. Зачуђујуће, зар не?! Престала сам читати новине и слушати вечерње вести јер говоре само о катастрофама, о насиљу, а добрих је новости мало. Уочила сам да велик број људи не жели чути добре вести, већ, напротив, обожавају лоше вести јер тако имају могућност приговарања. Исувише нас велик број рециклира лоше вести све док не почнемо веровати да на свету постоји само зло. Донедавно је једна радио станица емитовала само добре вести, али је пропала!
Када сам добила рак, одлучила сам престати оговарати и, на своје изненађење, открила сам да немам другима шта рећи. Постала сам свесна чињенице да сваки пут када сретнем пријатеља разговарамо о најновијим лошим догађањима. Срећом, открила сам друкчији начин разговора, иако није било лако одрећи се старе навике. Али, ако ја оговарам друге, онда други вероватно оговарају мене, јер што дајемо, то нам се враћа.
Слушај добро…
Рад с људима омогућио ми је да их све више слушам. Збиља сам чула што кажу. Обично бих већ након само десет минута слушања могла рећи зашто мој клијент има проблема, јер сам чула речи које изговара. Могла сам га разумети због начина на који говори. Знала сам да његове речи придоносе његовом проблему. Ако говори негативно – можете ли замислити какав му је унутрашњи дијалог? Вероватно је то последица истог модела негативног програмирања – које ја називам сиромашно мишљење.
Предлажем вам вежбу: ставите диктафон, снимач покрај мобитела и телефона и снимите сваки свој разговор. После преслушајте шта сте и како говорили. Вероватно ћете бити изненађени. Чућете које речи говорите, али и интонацију којом говорите. Обратите пажњу и запишите реч или израз који сте употребили три или више пута, јер то је ваш модел. Неки су од модела позитивни и подржавајући, а неки које понављате опет, и опет, и опет … негативни.
Моћ подсвести
Желим нешто рећи о подсвесном да бих појаснила о чему говорим. Наша подсвест не просуђује. Прихвата све што кажемо и ствара у складу с нашим веровањима. Она увек каже да. Наша нас подсвест довољно воли да нам да све што изјавимо. Али ми можемо бирати. Одаберемо ли лоша веровања и ставове, претпос­тавља се да то и желимо. Подсвесно нам дарује то што желимо све док не променимо мисли, речи и веровања. Уствари, нисмо никад онеспособљени јер увек можемо поново бирати. Постоје милијарде и милијарде мисли међу којима можемо изабрати.
Наше подсвесно не разликује истинито од лажног, добро од лошег.
Дакле, не омаловажавајте се! Не говорите: “Ох, како сам глуп!” јер ће то ваша подсвест усвојити и након неког времена тако ћете се и осећати. Уколико то поновите неколико пута, ваша ће подсвест то усвојити као веровање.
Подсвесно нема смисла за хумор. За вас је врло важно да то знате и разумете. Не можете се шалити на властити рачун и мислити да то ништа не значи.
Ваша подсвест прихвата то као истину, без обзира на то што то вама делује симпатично и смешно. У својим радионицама не допуштам људима да се шале на властити рачун. Шале могу бити масне, али не смеју омаловажавати националности, пол или било шта друго.
Не шалите се, дакле, на свој рачун и не потцењујте се, јер то неће донети добра искуства. Такође не потцењујте друге. Подсвест не разликује вас од других. Чује речи и верује да говорите о себи. Идући пут када некога пожелите критиковати, упитајте се зашто себе сматрате таквим. Ви у другима видите само оно што сте ви. Уместо што критикујете друге, похвалите их и већ за месец дана видећете промену на себи.
Наше су речи, заправо, последица нашег приступа и става. Обратите пажњу како говоре усамљени, несрећни, сиромашни или болесни људи. Које речи користе? Шта су прихватили као истину? Шта кажу о себи? Шта кажу о свом послу, животу, везама? Чему теже? Чему се надају?
Будите свесни њихових речи, али, молим вас, не ходајте около говорећи људима које не познајете да својим начином говора уништавају свој живот. Не радите то ни с члановима породице, ни с пријатељима, јер они то неће ценити. Ту информацију користите за себе. Ви вежбајте, ви се мењајте, јер ће чак и врло мала промена вашег начина говора променити и ваша искуства.
Како променити ствари?
Ако сте болесни и уверени да је болест кобна, и да ћете умрети, и да је живот лош јер вам се никад ништа добро није догодило … Шта тада?
Можете одабрати да се решите тог негативног поимања живота. Почните с афирмацијама: да сте особа вредна љубави, да завређујете оздрављење те да на телесном нивоу привлачите свако добро које вам је потребно да бисте оздравили. Будите сигурни да желите оздравити и да вам као здравој особи не прети никаква опасност.
Многи се људи осећају сигурни само кад су болесни. Обично су то особе којима је тешко рећи не. Једини начин да оне кажу не јест: “Ја сам тако болестан!” У једној мојој радионици била је жена која је имала три операције рака. Отац јој је био лекар. Она је била “татина добра девојчица” те радила све што би јој отац рекао. Било јој је немогуће рећи не. Шта год да сте тражили од ње, морала је рећи да. Требала су јој четири дана док није из свега гласа дословно крикнула : “Не! Не! Не!” Притом је замахнула шаком. Када је успела, заволела је не.
Уочила сам да многе жене с раком груди тешко кажу НЕ. Негују свакога осим саме себе. Препоручујем им да науче рећи: “Не, ја то не желим радити. Не!” Два до три месеца одговарања са не, преокренуће ствари. Потребно је да себи кажу: “Ја желим учинити ово. Не желим то што ви желите да ја учиним!”
Док сам радила с клијентима приватно, слушала сам разлоге њихових ограничења. Увек су ме желели уверити да су заглавили због овог или оног. Ако верујемо да смо у неприлици и блокирани па то прихватимо, онда је то заиста тако. Доводимо се “у неприлику”, јер се испуњавају наша негативна уверења. Хајдемо се уместо тога усмерити на оно у чему смо добри.
Само ВИ можете спасити себе!
Многи су ми од вас рекли да су им моје књиге спасиле живот. Желим да схватите да вас не може спасити никаква књига или предавање. Важно је шта ћете ви учинити с њима. Могу вам предложити безброј идеја, али важно је шта ћете ви учинити с тим информацијама. Оно што вам предлажем јесте да читате књигу или слушате предавање с идејама по вашем избору, из месеца у месец, увек изнова, увек испочетка. Тако ће те идеје постати нови усвојени модел. Ја нисам ни ваш исцелитељ, ни ваш спаситељ. Једина особа која може изменити ваш живот јесте ви!
А сада, које су то поруке које желите чути? Знам да ово понављам опет и опет… Волети себе најважније је што можете чинити, јер када волите себе, не повређујете себе нити било кога другога. То је рецепт за светски мир. Ако не повређујем себе, ако не повређујем вас, како може бити рата? Што више нас то постигне, то ће планета бити боља. Почнимо бити свесни онога шта се догађа тако што ћемо слушати речи које говоримо себи и другима! Тако можемо почети промене које ће исцелити нас, а уједно и друге на планети Земљи.

Из књиге Лујза Хеј – “Моћ оздрављења је у нама”

     Web Astrolog Velimir Remić's photo.

понедељак, 21. децембар 2015.

Zimski solsticij!

Zima ove godine dolazi 22. decembra, u 6.48 sati. Mnoge drevne kulture slavile su zimski solsticij kao poseban dan u kome su izvodile rituale koji bi im omogućili dobro zdravlje i berićetnu godinu. Smatra se da je ovo vreme je da se zaboravi na mnoge stvari, da se rešimo senki prošlosti, odrkenemo nepotrebnih stvari ili želja.

Photo by Feelart. FreeDigitalPhotos.net
Dani u decembru tamni su i turobni, pa ipak, svi koji stvari gledaju s vedrije strane znaju da će nakon zimskog solsticija  postajati sve svetliji, tj. "duži". Pritom je zimski solsticij  poseban dan u godini - najkraći i najtamniji. Ali,  pošto prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak zimskog solsticija. Budući da svakog dana dobivamo sve manje i manje sunčeve svetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni preduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutrašnjem svetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

Naši preci već godinama obeloežavaju ovaj dan, podsećajući se na cikluse i godišnja doba koja simbolizuju konstantnu izmenu životne energije, čije smo svi mi deo. To možemo videti u mnogim duhovnim tradicijama.


Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam takođe omogućava život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobivamo manje energije iz spoljnog sveta. To je vreme kada se trebamo okrenuti prema unutra, prema meditaciji, i povezati se sa unutrašnjim Izvorom energije, koji je u stvarnosti puno snažniji od samog Sunca. To je tajna zimskog solsticija.

Ali, mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umesto korišćenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energija od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

Prema verovanju, zimski solsticij je dan kada se Sunce ponovo rađa. Idealan je za razne obrede i rituale, jer  obeležava rođenje novog života. Prema drevnoj legendi, intenzivne i koncentrisane želje i misli u noći zimskog solsticija mogu da budu ispunjene. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u isceliteljskim ritualima, obredima za sticanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta. Takođe, svako proricanje tokom zimskog solsticija daće najtačnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, sticanje duhovnog procvata i mnogih drugih postupaka koji se sprovode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život.


Zimski solsticij je vreme za promenu, koja je u stanju da donese poboljšanje svakoj osobi.

Kelti su na ovaj dan proslavljali smrt starog Sunca i rođenje novoga, a za njih je to bilo magično doba tokom kojeg božanstvo Sunca putuje kroz podzemni svet i spoznaje tajne života i smrti i iz podzemlja dovodi duše koje će se reinkarnirati.

Poslednji pun Mesec ove godine


U noći 25. decembra, pun Mesec će - posledni put u 2015. godini - obasjati planetu. Izuzev posebnog trenutka u kom će se pojaviti, postoji još nekoliko zanimljivosti o poslednjem punom Mesecu u ovoj godini.

Naime, Božićni mesec će se pojaviti već sa prvim sumrakom i sijaće u punom sjaju čak i malo nakon izlaska sunca. Zbog hladnih decembarskih dana, naziva se još i Hrastov i Hladni mesec, a zbog toga što je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, poznat je i kao Duga mesečeva noć.

Ovaj fenomen poslednji put je zabeležen 1977. godine, a neće se ponoviti sve do 2034, upozorava NASA, zato iskoristite priliku i uživajte u retkoj pojavi!


Izvor

субота, 19. децембар 2015.

DOBITNICI NOBELOVE NAGRADE ZA FIZIKU: Mi smo čisto energetsko svetlo u svojoj najlepšoj i inteligentnoj konfiguraciji

http://www.dnevne.rs/wp-content/uploads/2015/12/energija-dnevne.jpg

Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku su van svake sumnje dokazali da je fizički svet jedan veliki okean energije koja se materijalizuje i dematerijaliziraju u deliću sekunde , uvek iznova . Nijedan nije čvrsto . To je svet kvantne fizike .
Dokazali su da su misli ono što skuplja i drži zajedno ovo večno promenljivo energetsko polje u objekte kakve vidimo.
Pa zašto onda vidimo osobu, umesto trepereće nakupine energije?
Razmislite o filmskoj traci. Film je zbirka od oko 24 frejmova u sekundi. Svaka sličica je od druge odvojena razmakom. Međutim, s obzirom na brzinu kojom se slike smenjuju, naše oči su prevarene i vide kontinuirano pokretnu sliku.
Razmislite o televiziji. Katodna cev je jednostavno cev sa hrpom elektrona koji udaraju ekran na određeni način, stvarajući iluziju oblika i pokreta.
U svakom slučaju, to je ono što čini sve objekte.
Imamo 5 fizičkih osetila (vid, zvuk, dodir, miris i ukus). Svako od tih osetila ima specifičan spektar (primer, pas čuje drugačiji spektar zvuka nego mi, zmija vidi drugačiji spektar svetla od nas, i tako dalje). Drugim rečima, naš skup osetila percipira more energije iz određenog ograničenog stanovišta i čini slike iz toga.
To nije potpuno, niti je tačno. To je samo interpretacija.
Sve naše interpretacije se temelje isključivo na našoj „unutrašnjoj mapi“ ‘stvarnosti koju imamo, a ne na pravoj istini. Naša „karta“ je rezultat kolektivnih iskustava iz našeg ličnog života.

Naše misli su povezane s tom nevidljivom energijom i one određuju što će energija oformiti. Vaše misli bukvalno menjaju svemir na osnovi „čestica po čestica“, kreirajući vaš fizički život.
Pogledajte oko sebe.
Sve što vidite u našem fizičkom svetu počelo je kao ideja, koja je rasla dok nije narasla dovoljno u fizički objekat kroz niz koraka.
Vi ste bukvalno postali ono o čemu najviše mislite.
Vaš život je postao ono što ste zamislili i verovali.
Svet je doslovno vaše ogledalo, omogućava vam da doživite na fizičkom planu ono što držite kao svoju istinu … sve dok je ne promenite.
Kvantna fizika nam pokazuje da svet nije nepromenjiva stvar kao što se to čini. Umesto toga, to je vrlo fluidno mesto koje se kontinuirano gradi pomoću naših individualnih i kolektivnih misli.
Ono što mislimo da je istina je zapravo iluzija, gotovo magija.
Srećom, počeli smo razotkrivati privid i što je najvažnije, kako to promeniti.
Od čega se sastoji naše telo ?
Ljudsko telo obuhvata dvostruki sistem , što uključuje kardiovaskularni , digestivni , endokrini , mišićni , nervni , reproduktivni , respiratorni , skeletni i mokraćni sistem .
Šta čini te sisteme ?
Tkiva i organi .
Od čega su tkiva i organi izrađeni ?
Od stanica .
Šta čini stanice ?
Molekuli .
Šta čini molekule ?
Atomi .
Šta čini atome ?
Sub – atomske čestice .
Šta čini subatomske čestice ?
Energija !

 Izvor Dnevno. rs

уторак, 15. децембар 2015.

SENČA ČAJ

Senča (sencha) je vrhunski japanski zeleni čaj koji se dobija obradom najkvalitetnijih rukom branih mladih zelenih listova biljke čaj.
•lekovita svojstva:
Senča čaj predstavlja snažno antioksidaciono sredstvo (uništava slobodne radikale koji prouzrokuju starenje i propadanje organizma) snižava holesterol i trigliceride.
•način pripreme:
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Važno je da na početku pripreme u sud ulijete hladnu vodu, koju potom stavljate da se ugreje. Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, te se preporučuje da u pripremi čaja temperatura vode nikada ne prelazi 80°C.
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni melko ni šećer.
Senča je vrhunski čaj koji u sebi sadrži veću količinu kofeina tako da se obično pije iz manjih šoljica i ne koristi se da utoli žeđ.
1 kašičicu čaja prelijte vrućom, nikako kipućom vodom, i ostavite poklopljeno 2-3 minuta. Nakon toga procedite.
A ukoliko želite da pripremite senča čaj po svim pravilima, sledite sledeća uputstva. Ugrejte čajnik dodajući u njega toplu vodu, a zatim izlijte ovu vodu. U ovaj čajnik stavite po jednu supenu kašiku čaja za svaku šolju čaja koju želite da pripremite. U drugi sud uspite hladnu vodu, onoliko šolja vode koliko čaja želite na kraju da dobijete. Čim voda zavri, sklonite sud sa vatre i ostavite par minuta da se voda malo prohladi. Ovu vruću vodu ulijte zatim u čajnik i ostavite da ostoji kratko, jedan minut (u suprotnom će čaj postati gorak i izgubiti deo lekovitih sastojaka).
Kada se ohladi senča čaj postaje gorak.
Listovi senča čaja pripremanog na ovaj način mogu biti iskorišteni još 1-2 puta.
Ako koristite listove senča čaja po drugi put, nemojte dodavati sveže listove.

 

субота, 12. децембар 2015.

Laka vežba za lepo oblikovane i izdužene noge: single-leg kick jača mišiće i oblikuje zadnjicu

Uz malo dobre volje i minut slobodnog vremena ovim pilates vežbama možete brzo oblikovati nožne mišiće...


single_leg_kick_udarac_za_oblikovane_i_izduzene_misice_nogu_aps

Vežbi za noge nikada nije dovoljno. Svaka žena ih obožava, verovatno misleći da neumornim radom na njima ne može izostati rezultat. Ukoliko spadate u onu grupu lenjivica koje ne vole vežbanje, moje iskustvo je pokazalo da su jedino vežbe za oblikovanje nogu siguran adut da žena bude zadovoljna posle treninga. Ako su to još i vežbe zbog kojih će njeni mišići postati lepši, oblikovaniji i izduženiji, izbor je pravi.

Slike iz modnih časopisa, a posebno pred sam dolazak leta, mame naše uzdahe prekrasnim, besprekornim, izdefinisanim nogama, i teraju nas da bacimo pogled na to što mi imamo. Skoro nijedna žena nije zadovoljna svojim izgledom i uvek želi da bude još bolja. Naravno, težnja da budemo bolji i lepši je potpuno na mestu ukoliko ne postane opterećujuća i primarna.
Mišići nogu su generalno veliki mišići pa ih u svakodnevnim aktivnostima često koristimo. Oni nas pokreću, a ako ih ne koristimo u dovoljnoj meri sigurno ne možemo očekivati da u ogledalu vidimo to što bi želeli. Od velikog broja pilates vežbi za noge, mi smo odabrali jednu koju možete slobodno svakodnevno koristiti. Broj ponavljanja je individualan kao i intenzitet koji može biti jači od prikazanog. Naime, ukoliko vam vežba više nije izazov, slobodno se postavite u položaj daske, odnosno, podignite vaše telo od poda tako da nemate oslonac. Ista vežba, veći izazov.

Legnite na pod licem nadole. Naslonite se podlakticom i dlanovima ispred tela vodeći računa da laktovi budu u liniji sa ramenima. Stegnite stomak (uvucite pupak nagore) i otvorite ramena i grudi na napred. Kroz izdisaj izdužujemo jednu nogu lagano je odižući od podloge i istovremeno praveći udarce petom o sedalni deo. Prilikom opružanja potkolenice, vodimo računa da je i dalje izdužujemo jer na taj način dodatno angažujemo mišiće noge i sedalnog dela.

single_leg_kick_udarac_za_oblikovane_i_izduzene_misice_nogu_1

Ritmički menjamo desnu i levu nogu. Ponavljamo 10-15 puta na svaku stranu vodeći računa da gornji deo tela ostane potpuno smiren prilikom izvođenja pokreta.

single_leg_kick_udarac_za_oblikovane_i_izduzene_misice_nogu_2

Izvor: Lovesensa

понедељак, 07. децембар 2015.

GRUPA VIGOR - Da sam ja on (Official video)

Cijeli svijet poludio za „Švedskom dijetom” ! U čemu je tajna?
Za ljubitelje mesa, mliječnih proizvoda i robe ovo je svakako odličan izbor, a oni koji su je koristili ističu da se ovim načinom ishrane može regulisati šećer u krvi (zbog čega se posebno preporučuje dijabetičarima) i znatno smanjiti tjelesna težina.
Ovaj režim ishrane, kao što i sam naziv kaže (low carb, hight fat) propagira smanjeni unos ugljenihhidrata, a akcenat stavlja na masti i proteine.
Još jedna povoljnost ove dijete je što možete zaboraviti na kalorije, kao i na određenu satnicu, ali zato morate strogo da se pridržavate pravila i ni u kom slučaju ne posegnete za zabranjenim namirnicama.
DOZVOLJENE NAMIRNICE:
– Sve vrste mesa ( pileće, juneće, ćureće, divljač)
– Sve vrste ribe i rakova i
– Jaja na sve načine
– Povrće koje raste iznad zemlje: kupus, kelj, brokoli, prokelj, špargla, tikvice, masline, patlidžan, spanać, pečurke, zelena salata, avokado, luk, paprike, paradajz i sl.
– Mliječni proizvodi sa visokim procentom masnoće: jogurt, maslac, pavlaka, kajmak, grčki jogurt, razne vrste sireva
– Orašati plodovi: Suncokretove sjemenke, orasi, bundevine sjemenke, bademi, orasi, lješnici, indijski orasi, brazilski orasi.
DOZVOLJENO PONEKAD:
Povrće: Cvekla, šargarepa, repa, celer
Voće: Jedna voćka dnevno umjesto slatkiša, pogotovo maline jer sadrže male količine šećera
Čokolada sa većim procentom kakaoa (većim od 70 odsto) i to jednom do dva puta nedeljno
NIJE DOZVOLJENO:
– Šećer, sokovi, gazirana pića, tijesta, kolači, mafini, sladoled, torte, musli, granola musli, kao i vještački zaslađivači
– Žitarice i skrob: hljeb, pasta, pirinač, krompir, pomfrit, čips, žitarice, kaše
– Margarin, rafinisana ulja
– Pivo
Zamolili smo nutricionisu Branku Mirković da nam odgovori da li je popularna „Švedska dijeta” zaista zdrava ili ne.
Prema njenim riječima, ovakav način ishrane pogodan je za osobe koje žive u hladnijim klimatskim uslovima ili kada su hladnija godišnja doba. Mladim, zdravim osobama koje se izrazito fiziki aktivne ovakav način ishrane veoma odgovara. Ishrana je jednostavna i ne opterećuje, a mogu se konzumirati jela u restoranima ili brzo i lako pripremiti kod kuće.
– Preporučujem da se povremeno primjenjuje ovakav način ishrane, posebno kada želite da brzo skinete kilograme i izbacite višak masnoće iz tkiva – naglasila je Branka Mirković.

Izvor: zena.blic.rs