среда, 30. март 2016.

Workout - Будь в форме

 


 


 


 


 


 


 

Provjerite što zvijezde kažu za proljeće 2016!

images  

Ovogodišnje proljeće počet će doduše jednom pomrčinom, no samo po sebi, bit će ugodno, stabilno i što je najvažnije – obećavajuće za većinu ljudi.

23.3. (u 11, 47 sati) na nebu će biti pomrčina Mjeseca u Vagi (na 3,17 Vage) što će kod mnogih koji inače žive u zahtjevnijim, napetijim ili nestabilnim osobnim odnosima donijeti određena iskušenja koja će osjećati na emotivnoj ili psihološkoj razini.
Ako se uoči 23.3. budete osjećali malo čudno (a sve to može biti povezanije s individualnim natalnim kartama), potražite ono što vas opušta, smiruje, povucite se, ne nasjedajte na provokacije, održite ravnotežu onim što volite i malo pričekajte. Trebate li donositi neku vama važnu odluku, a pogotovo ako je ona povezana s osobnim odnosima, vezom, brakom udruživanjem, razdruživanjem, ugovornim odnosima ili partnerstvima, pričekajte da se stvari malo slegnu. Znači pričekajte barem do sutradan kako ne biste donosili odluke pod emocionalnim sudom, jer već sutra će sve biti bistrije, a vi objektivniji i pametniji.

Treći i većina četvrtog mjeseca ovog proljeća iznjedrit će zdrava inventivna djelovanja. Mnogi će pokušati ostvariti nešto novo, a istovremeno dugotrajno i stabilno. Bit će to dani odlični za pokretanja raznih poduzimanja koja ne samo da će u sebi nositi crtu originalnosti, nego će imati stabilne temelje na kojim bi sve moglo zaživjeti na dulje staze. Individaulci bi mogli doći na svoje i razmahati se.
Posebno dobro osjećat će se pripadnici vatrenih znakova (Ovan, Lav, Strijelac) kojim Saturn i Mars u Strijelcu, te Uran u Ovnu uz niz proljetnih tranzita po Ovnu donosi otvorena vrata za mnoge želje i postignuća. Povremene stresove zanemarit će zbog energije koja će ih podizati svojom snagom.
Strijelci će doduše biti pod specifičnim utjecajima jer ih Saturn već neko vrijeme navodi na zrela promišljanja koja im nisu uvijek ugodna, ali će im u konačnici donijeti dugoročne plodove. S obzirom da će dobar dio proljeća i Mars biti u Strijelcu (sve do 28.5.), mnogi od njih mogli bi podleći ideji da idu na sve ili ništa, pa neka ipak malo porade na svojoj suzdržanosti i umjerenosti. Neka im ideja vodilja bude „Strpljen, spašen“.

I četvrti (nakon 20. 4.) i peti mjesec donose niz lijepih aspekata.

Tranziti u Biku (Sunce, Venera, Merkur) hvatat će trigon s Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Djevici, pa su to mjeseci kad bi moglo doći do konkretizacije krupnijih ciljeva, kao i temeljitih obnova.

Zemljani znaci (Bik, Djevica i Jarac) bit će u tom periodu najsretniji. Moći će se razmahati, s tim da Djevice ne smiju zaboraviti na realnu procjenu stvari.

Posljednji dio proljeća, odnosno kraj petog i šesti mjesec na dnevni red vratit će pomalo zanemarene ili zaboravljene probleme povezane s razlikama u svjetonazorima, a na vidjelo bi mogli izaći i neki skriveni događaji koji se mogu manifestirati kao skandali. Netko bi se mogao i osramotiti zbog laži, manipulacija, podmetanja.
Istina je jaka i nazirat će se njena snaga. A onda će se i razbistriti, barem onima koji znaju čitati između redova. Onima koji i dalje budu pokušavali ići kroz život žmirećki, više neće biti tako lako, jer će ih događaji demantirati. Ili će morati pogledati istini u lice, ili će na neki način izgubiti na vjerodostojnosti, ali i na kvaliteti onog što čine.

Ljeto bismo mogli dočekati s puno energije i spremnosti da svoje ideje, ideale, maštu i kreaciju na konkretan način provedemo u djelo. Mijenjajući stvarnost.

izvor

петак, 25. март 2016.

Svet je poludeo za čudesnim šejkom koji topi kilograme. Probajte i vi!

Ne postoji čudesni napitak niti čarobni štapić koji će vam pomoći da izgubite višak kilograma. Ipak, uz redukciju ishrane i nekoliko sjajnih trikova i vi možete doći do savršene forme.


Čudesni zeleni šejk podiže imunitet
Mnoge poznate ličnosti, poput Dite von Tiz i Dru Barimor potpuno su poludele za sjajnim zelenim šejkom koji pomaže u topljenju sala, a pored redukcije kilaže, ovaj napitak podiže imunitet, pa bi, s obzirom na doba godine, bilo dobro da što pre počnete da ga konzumirate.Potrebno je:
- 2 šolje (2 dl) vode
- 3 struka celera
- 1 šaka seckanog lišća celera
- 1 šaka seckanog peršuna
- 1 zelena jabuka
- 1 kruška
- 1 banana
- 1 šaka svežeg spanaća
- 1 kašika meda
- 1 kašičica čia semenki
- sok pola limuna

 iprema:
Sve sastojke jednostavno stavite u blender i ispasirajte. Ukoliko imate mogućnosti, koristite namirnice iz organskog uzgoja. Ovaj napitak konzumirajte nedelju dana ujutru na prazan stomak, a nakon tri sata pojedite neki citrus (grejp, pomorandžu...). Nakon nedelju dana napravite pauzu od nekoliko dana, pa ponovite postupak.

Izvor Zena blic
 

субота, 12. март 2016.

Utegnite se: 6 vježbi za lijepe i oblikovane noge

15257_big

Savršene noge više nisu luksuz!


Odavno je prošlo vrijeme kada su žene sakrivale noge ispod dugačkih kaputa tokom zimskih mjeseci. Zime su ostale hladne, ali duljina kaputa se smanjila. Oblikovane noge čvrstih mišića na vidjelu su i izvan sezone ljetnih haljinica. Ostanite fit i tokom zimske! Lijepo ćete izgledati i dobro se osjećati…
Donosimo zanimljive vježbe za oblikovanje muskulature nogu.
OPIS VJEŽBI:
Svaku vježbu izvodite 30 sekundi, jednu za drugom, pa taj krug ponovite 3 puta.

VJEŽBA 1

Početni položaj: počučanj, grčeno predručenje
Opis vježbe: zadržavajući počučanj naizmjenično odnoženje doticanjem poda.VJEŽBA 2

Početni položaj: stav širine kukova, počučanj.
Opis vježbe: iskorak natrag uspravom i osloncem na prste radne noge; predručenje istoimenom
rukom kroz potisak dlanom.VJEŽBA 3

Početni položaj: Usprav, raskoračni stav.
Opis vježbe: podizanje peta od poda kroz čučanj.


VJEŽBA 4

Početni položaj: stav širine kukova, počučanj.
Opis vježbe: „lunge“ uz predručenje istoimenom rukom kroz potisak dlanom.VJEŽBA 5

Početni položaj: jednonožni čučanj, grčeno predručenje.
Opis vježbe: križni korak stražnjom nogom zadržavajući čučanj.VJEŽBA 6

Početni položaj: počučanj.
Opis vježbe: pruženi skok predručenjem.


  

четвртак, 10. март 2016.

Mame u pedesetima

mama-dijete-anastazija-rađanje-rusija  

Ne tako davno, žene, koje su rađale nakon dvadesete, smatrane su starim porodiljama. U međuvremenu su se granice pomicale. Sada nije rijetkost da žene prvi puta rađaju u četrdesetima. I, ako su u dobroj kondiciji, čine to bez problema. Što je omogućilo tako veliki pomak granica u tako kratko vrijeme? Znanje! 

Mnoge su žene shvatile da ono, što se nekada smatralo propadanjem, nije starenje nego protuprirodno ponašanje. Žene puta boginje, koje svjesno vježbaju i hrane se svježom hranom, posvećene su čistoći i svjetlu, izgledaju bolje nego što su ikada u poznatoj nam povijesti svijeta izgledale zrele žene.

U pedesetima se osjećaju bolje nego u dvadesetima: iskustvo ih je naučilo koje su prave vrijednosti, naučilo ih je izražavanju zahvalnosti i zadovoljstva, širenju i produbljivanju duhovnosti i prirodnosti, naučile su odbaciti prošlost i negativnosti, prihvatiti i voljeti sebe, spoznale što ljubav nije, a što je.

Žene puta boginje imaju u sebi više života. Je li onda čudno što te boginje razmišljaju o tome da rode u pedesetoj?
 
Jedna od najvećih boginja naše planete – Sibirka Anastazija – govori o vremenu velikih promjena u kojem će žene i muškarci shvatiti da je uvjet opstanka podizanje „prostranstava ljubavi“. Riječ je o samoodrživim obiteljskim rajskim vrtovima koji imaju moć iscjeljivanja tijela, srca i odnosa. Kao rezultat toga, u ženama diljem svijeta, pojavit će se jedan novi nagon – nagon za rađanjem u zreloj dobi. Djecu će rađati djevojke od pedesetak, pa i više godina.
To vrijeme je sad.


Izvor